TOEPASSINGEN
Fraké Noir is bij uitstek geschikt om zeer strakke, moderne projecten te realiseren maar het leent zich ook uitstekend om klassiek ogende gevels te creëren. Naast gevelbekleding is Fraké Noir ook uitermate geschikt voor het bekleden van bergingen, tuin- en geluidsschermen.
Fraké wordt door het hittebehandelingsproces opgewaardeerd naar Duurzaamheidsklasse I. Naast het verhogen van de duurzaamheid van het hout, wordt ook het krimp en zwelgedrag van Fraké Noir verbeterd. Hierdoor wordt het vormvaster en eenvoudig te verwerken.
Tevens heeft het behandelingsproces van Fraké Noir een positieve invloed op de warmtecoëfficiënt, waardoor het een hogere isolerende waarde heeft.

Fraké is een uit West Afrika afkomstige loofhoutsoort, ook wel Afrikaans Eiken genoemd, met een vlamachtige tekening en bevat soms zwarte lijnen en gaatjes (pinholes). Door het modificatieproces krijgt het hout een warme notenhoutachtige kleur en daarmee een mooie robuuste, nostalgische en stijlvolle uitstraling. Hierdoor krijgt Fraké Noir haar eigen specifieke karakter. Hierdoor is het zeer geschikt voor een grote variatie aan toepassingen.

 

 


Berging
Tuinhek

 

Fraké Noir is
een product van

 

© Houthandel van Dam - Stationsweg 12, 3981 AC Bunnik, tel. +31 (0)30 656 36 14

 

item1
Logon