AFWERKING
Ten behoeve van de duurzaamheid is het niet noodzakelijk om Fraké Noir af te werken met een coating. Omwille van esthetische aspecten kan het echter de wens zijn om het hout te verfraaien middels een oppervlakte afwerking. Producten als Colorseen® en Sansin® kenmerken zich door hun niet-filmvormende, damp-open karakter. De beitsen dringen diep door in het hout en binden zich tot op celniveau, waardoor het hout kan blijven ademen. Zo blijft de natuurlijke vochtbalans van het hout met zijn omgeving in evenwicht. Doordat de afwerklaag niet scheurt of afbladdert is onderhoud relatief eenvoudig.

Voor de afwerking van Frake Noir zijn drie producten te onderscheiden, namelijk;

  • Colorseen TimberStain HT:
    Colorseen TimberStain HT is uitermate geschikt voor de toepassing op thermisch gemodificeerd hout. Het heeft een volle matte/satijnachtige uitstraling en is leverbaar in een breed scala aan semi-transparante kleuren. Tevens is het mogelijk om, in overleg, een gewenste kleur te laten ontwikkelen;
  • Sansin Enviro Stain SDF:
    Sansin Enviro Stain SDF trekt diep in het hout, waardoor de structuur van het hout goed zichtbaar blijft. Het geeft het hout een matte, natuurlijke uitstraling en is leverbaar in een breed scala aan semi-transparante en dekkende kleuren. Tevens is het mogelijk om, in overleg, een gewenste kleur te laten ontwikkelen;
  • Sansin Wood-Sealer:
    Sansin Wood-Sealer wordt met name toegepast wanneer een egaal vergrijsd resultaat is gewenst. Een oppervlak dat met Sansin Wood-Sealer is behandeld hoeft daarom niet opnieuw te worden geschilderd en onderhoud kan zich beperken tot periodiek reinigen van het oppervlak.

Dankzij het brede scala aan producten voor de afwerking van Fraké Noir kan voor iedere specifieke wens een oplossing worden geboden. Informeer bij uw leverancier voor de mogelijkheden.

 

 
 

Fraké Noir is
een product van

 

© Houthandel van Dam - Stationsweg 12, 3981 AC Bunnik, tel. +31 (0)30 656 36 14

 

item1
Logon